Over ons

Op deze pagina vind u informatie over ons bedrijf, wie we zijn en wat we doen. Klik op één van de onderstaande links om direct te gaan naar:

Over Chinees Leren Zeewolde
Li vertelt.....
Fotoimpressie
Recensies
Algemene voorwaarden

Over Chinees Leren Zeewolde

Naambordje Chinesedingen

ChineesLerenZeewolde is een jong bedrijf, gestart in 2011.
Drijvende kracht achter de school is Li Xue.
Haar doel is om hoogwaardige, leerzame Chinese cursussen te bieden en een culturele brug tussen Nederland en China te slaan.

Door haar brede werkervaring is zij in staat u een bijzondere en aanstekelijke cursus te bieden tegen een eveneens aantrekkelijke prijs.

Omdat eisen verschillen biedt zij een breed aanbod: zowel voor particulier als school en bedrijf, zowel taalcursus als cultuurtraining, zowel bij ChineesLerenZeewolde als op locatie. Afgestemd op úw eisen!

Li vertelt......

Li Xue, oprichtster van Chinees-leren-Zeewolde

Vertel eens iets over je achtergrond?
"Ik ben opgegroeid in het noorden van China, in de stad Harbin, en heb daar mijn universitaire studie afgerond. In 2008 verhuisde ik van Qingdao China naar Nederland."

Standaard Mandarijn, is dat belangrijk?
"Ja. China kent ontelbare verschillende dialecten, maar iedereen leert op school Standaard Mandarijn. Je kunt er dus overal mee terecht, en om die reden leer je bij ons ook Standaard Mandarijn."

Spreek je ook Mandarijn Chinees?
"Ja, ik ben in het bezit van het diploma "Putonghua Proficiency Level I" (het hoogste niveau van Mandarijn Chinees). Bovendien heb ik veel werkervaring als presentatrice en lerares en daarom spreek ik vloeiend Standaard Mandarijn."

Welke leservaring heb je?
"Zoals je op de foto's kunt zien, heb ik intussen al aan veel kleine groepjes taal- en cultuurcursus gegeven, aan volwassenen, kinderen en gezinnen. Daarnaast heb ik lessen verzorgd op basisscholen- en middelbare scholen aan kinderen en geef ik les aan volwassenen op het Babel Taleninstituut in Utrecht."

Naast les geven, doe jij iets anders?
"Naast docent Chinees ben ik ook vertaalster. In 2014 heb ik Doe maar gewoon vertaald. De auteur van dit boek, Hans Kaldenbach, is expert op het gebied van interculturele communicatie. Hij schreef het boek om de vele mensen van buitenlandse afkomst die in Nederland wonen inzicht te geven in het doen en laten van Nederlanders. Het boek heeft de verschillen tussen deze bevolkingsgroepen en Nederlanders als uitgangspunt. Tijdens het vertalen van Doe maar gewoon ben ik Nederlanders veel beter gaan begrijpen."

Ken jij het Nederlandse onderwijssysteem?
"In 2014 heb ik Cursus '' Pedagogisch-didactische Scholing Chinees'' afgerond en stage gelopen op zowel basisschool als op middelbare school. Sindsdien geef ik regematig Introductie cursus Chinese taal en cultuur op diverse scholen. Op mijn eigen school in Zeewolde zijn er ook groepscursussen voor kinderen en voor jongeren."

Geef jij ook cultuur training Chinees ?
"Ja, ik geef cultuur training Chinees aan zowel bedrijven als aan particulier. Want ik heb bij elkaar zo'n 20 jaar werkervaring in China in verschillende functies: commerciële en financiële bureaufuncties, wetenschappelijke en technische functies. Ik heb gewerkt voor het Ministerie voor Propaganda, een Jeugdliga en een organisatie voor Ouderen en Welzijn. Door mijn achtergrond in China heb ik een brede kennis over de Chinese cultuur, economie, politiek en sociale regels."

Hoe praktisch is de kennis die je in jouw trainingen opdoet?
"De taaltrainingen zijn gebaseerd op moderne leermethoden, en de cultuurtrainingen geef ik inhoud vanuit mijn eigen ervaring. Natuurlijk wordt de inhoud afgestemd met de cursisten, zodat het steeds optimaal op hun behoefte is afgestemd."

Hoe geef je les?
"Ik geef de cursussen met groot plezier en probeer mijn enthousiasme op de cursisten over te brengen. Verder hebben we een professioneel, in Chinese stijl ingericht leslokaal. Door gebruik van verschillende media zoals Powerpointpresentaties, filmpjes en zelfs zelfgemaakte stemopnames zijn de lessen afwisselend en boeiend!"

Fotoimpressie

Onderstaand krijgt u een impressie van Li bij Chinees Leren Zeewolde en in China.

Samen met cursisten genieten van het Chinese eten 2018
Samen genieten van het Chinese eten 2018
Babel Taleninstituut Utrecht 2017
Babel Taleninstituut Utrecht 2017

 

Babel taleninstituut Utrecht 2015
Babel taleninstituut Utrecht 2015
Chinees voor jongeren in Zeewolde 2015
Chinees voor jongeren in Zeewolde 2015

 

Chinees voor kinderen 2015
Chinees voor kinderen 2015
Intro cursus Zevenster Zeewolde 2014
Intro cursus op Zevenster Zeewolde 2014

 

Li geeft les op de Lichtkring
Li geeft les op de Lichtkring
Erik schrijft zijn naam in het Chinees
Erik schrijft zijn naam in het Chinees

 

Gezinscursus Chinees
Gezinscursus Chinees
Echtpaar op Chinese les
Echtpaar op Chinese les

 

Individueel intensieve cursus
Individueel intensieve cursus
Gezin op cursus
Gezin op cursus

 

Individuele les
Individuele les
Klasgenoten op Chinese les
Klasgenoten op Chinese les

 

Cursus Chinees op vakantie
Cursus Chinees op vakantie
Concentratie op Chinese cultuurfilmpjes
Concentratie op Chinese cultuurfilmpjes

 

Kalligrafieles
Kalligrafieles
Begeleiding zaken doen in China
Begeleiding zaken doen in ChinaRecensies

Tobias, Ellen, Boaz en Juma
Een jaar geleden zijn we bij Li Xue begonnen met een Chinese les voor beginners. Er was gelijk een klik, ook met de kinderen van 5 en 9. Onze zoon van inmiddels 10 spreekt al redelijk Chinees en vind het ontzettend leuk bij Li.
De cursus van Li is geweldig goed, en erg gezellig en zeker héél leerzaam. We hebben getwijfeld om ervoor naar school te gaan, of een cursus te gaan volgen, deze keuze was perfect. De kinderen vinden het leuk, en we leren erg makkelijk op de wijze dat Li ons les geeft.
We hebben ook een les kalligrafie gedaan, dit was ook zeker leuk om de Chinese tekens die we geleerd hadden op Chinese wijze te tekenen.
Ook nog een les loempia maken gevolgd, nu weten we echt hoe het moet en ze zijn heerlijk!!

Lianghai
Het feit dat in de les over alles en nog wat kan worden gesproken en ik meteen alles kan vragen wat ik wil weten, maakt deze cursus zo leuk, nuttig, effectief en interessant.

Jan van Joost van groepscursus "Chinees voor beginners"
Ik vind je enthousiasme aanstekelijk. Ik heb het gevoel dat je heel veel weet en dat we dus veel kunnen leren.

Wander van Es van Introductiecursus Chinese taal en cultuur
Dit is een cursus waarbij je op een bevlogen manier een enthousiaste en leerzame introductie krijgt op de Chinese Taal en Cultuur.

Annet Kuyt van groepscursus "Chinees voor adoptie ouders"
De goede combinatie van het leren van de taal en de gegevens van China en de cultuur. Duidelijke lessen ! Je praat over China uit ervaring en dat merk je.

Johanna Wimmen van groepscursus "Chinees voor adoptie ouders"
De goede opbouw van de les. Je geduld en ik vond het fantastisch dat je de geleerde zinnen voor ons op schreef en insprak, zodat we nu thuis ook goed kunnen blijven oefenen. Het was erg fijn om les van jou te krijgen.

Anja Stoopendaal van Introductiecursus Chinese taal en cultuur
Deze onderwerpen (over economie, politiek en onderwijs) heb je heel aansprekend en volledig uitgelegd waarbij je goed kunt merken dat je er zelf ook heel veel over weet. Dat is echt een onderwerp waar je als cursist heel goed inzicht krijgt in de Chinese etiquette.

Janneke Middelkamp van groepscursus "Chinees voor op reis"
Goede uitspraak, veel geduld, klein groepje, uitleg over cultuur

Cas de Bruin ( 9 jaar )
Ik vind de Chinese les heel leuk en heel erg leerzaam. En ik vind het ook leuk dat je zo een hele rare taal leert. En het is best makkelijk maar soms ook best wel moeilijk

Peter van Dijk van kalligrafieles
Goed beeldmateriaal, goede uitleg en vooral ook een leuke doe-activiteit. Je helpt iedereen heel goed bij de techniek.

Dineke Jonker-Prinsen van groepscursus "Chinees voor op reis"
We leren veel over de cultuur van China. Praktische tips. Goede tips voor op reis.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden kunt u hier inzien.