Het begin van Chinees Koken

Li houdt heel veel van koken en beleeft veel plezier aan het koken van Chinees eten. Iedereen die op kookles bij Li is geweest, vindt het eten heel lekker en is enthousiast over de lessen van Li. Vanwege Li's enthousiasme én de positieve reacties van de cursisten, biedt zij Chinese kookcursu als extra aan, naast de taal- en cultuurtrainingen.

Bij Chinees Koken van Li ga je kennis maken met de Chinese keuken, de belangrijke kookmethodes, de belangrijke smaakgevers en een aantal bekende Chinese recepten voor het dagelijks eten. De cursus wordt gegeven in de vorm van kooklessen of een kookworkshop op uw locatie. Met verwondering zie je dat het echte Chinese eten totaal anders is dan het westerse eten. Ook anders dan het eten van de Chinese restaurants in Nederland. Het is heel lekker..... ook voor de meeste Nederlanders!

 

Tarieven voor Chinese kooklessen of kookworkshop op uw locatie

Aantal lessen: 1
Lesduur per les:

ca. 2.5 uur

Lestijden: In overleg ( overdag door de week)
Aantal gerechten 2 t/m 4 (hangt af van het moeilijkheid van de gerechten)
Groepsgrootte: van 1 tot maximaal 6 personen  
lesmateriaal: Ingredënten zijn inbegrepen m.u.v Hotpot workshop
Prijs per les: € 200 bij 1 persoon
Aanvullede prijs € 20 per persoonDe genoemde tarieven zijn excl. reiskosten ad € 0,25 p/km.

Voorbeeldgerechten bij Chinese koken van Li

Klik hier voor de meeste gekozen gerechten en meer details van de kookles

Chinese loempia
Chinese loempia/Chūn juǎn
Wanton soep
Wanton soep
Varkensspek in rode saus
Hóng Shāo Ròu
Gesudderd rundvlees met tomaten
Gesudderd rundvlees met tomaten

 

Kip met ananas en paprika
Kip met ananas en paprika
Hele vis in rode saus
Hele vis in rode saus
Bami
Bami
Nasi
Nasi

 

Sushi
Sushi
Dumpling
Dumpling / Jiǎozi
Pittig vlees met kleurige paprika
Pittig vlees met kleurige paprika
Gongbao kip
Gōngbǎo kip

 

Selderij
Selderij
Broccoli met champion
Broccoli met champion
Chinese koude schotel
Chinese koude schotel
Chinese noedels
Chinese noedelsFoto's van de lessen

Workshop Chinees koken op locatie
Workshop koken als verjaardagskado
Workshop Chinees koken op locatie
Bami op authentieke wijze bereidWorkshop Chinees koken op locatie
De kookclub doet de workshop
Workshop Chinees koken op locatie
Oefenen in Chinese snijtechniekFoto's van de lessen

Workshop Chinees koken op locatie
Workshop koken als verjaardagskado
Workshop Chinees koken op locatie
Bami op authentieke wijze bereidWorkshop Chinees koken op locatie
De kookclub doet de workshop
Workshop Chinees koken op locatie
Oefenen in Chinese snijtechniekRecensies

Marjan
Op mijn vrijgezellenfeest ben ik verrast met een kookworkshop van Li. We hebben dit met 13 meiden gevierd. Ze heeft ons eerst wat verteld over de eetcultuur in China onder het genot van een kopje Chinese thee. Li is enthousiast en betrokken. We hebben geleerd om wanton-soep, bami en loempia's te maken, erg leuk en leerzaam! Li had thuis al het één en ander voorbereid, dus na wat uren met elkaar kokkerellen hebben we heerlijk gegeten en genoten van de deels zelfgemaakte gerechten. We hebben een erg gezellige middag en avond gehad!

Karste de Vries en Wim Sikma
We zijn vrienden en bijna tegelijk 40 jaar geworden. Van onze vrouwen hebben we een kookworkshop als cadeau gekregen omdat we allebei fervent liefhebbers van de Chinese keuken zijn. Wat een top cadeau! Samen met 4 andere vrienden heeft Li ons op een zaterdagmiddag geleerd om Bami, wanton soep en spek in rode saus te maken.
Naast dat het leerzaam was, was het heel gezellig. Onder het genot van een drankje hebben we onze eigen maaltijd gekookt (met wat hulp van Li). Li voelt de sfeer heel goed aan en weet toch iedereen te betrekken bij het koken.
Dit is echt een aanrader!

Marjolein ten Veen
Toen ik de advertentie las over chinees leren koken, was ik direct enthousiast. Ik vind koken erg leuk en de Chinese keuken erg lekker, maar alles wat ik maak met zakjes en recepten op diepvriesverpakkingen zijn niet de smaak van mijn man en mij. Ik heb dus de stoute schoenen aangetrokken en mijzelf opgegeven voor 4 lessen. En dat bleek een succes, niet alleen het leren van de basistechniek, maar ook van de kruiden en de manier van snijden (die kan bij mij wel beter) en de duidelijke uitleg van Li in het bijzonder. Om 18.00 uur ging ik altijd naar huis met mijn (onze) gemaakte gerechten, die ik tevoren via de mail ontving. Ik heb nu zelfs een eigen kookboekje gemaakt van de recepten die wij in die 4 lessen hebben gemaakt en waarvan sommige duidelijk in de familie favoriet zijn. Bij ons geen recepten van pakjes meer! Een aanrader voor iedereen die koken leuk vindt en chinees durft te leren koken. En blijven oefenen natuurlijk.

Thea Meijer
Voor onze kookgroep heeft Li een workshop Chinees koken gegeven. Ze is bij ons thuis geweest en had het van begin tot het eind tot in de puntjes verzorgd en voorbereid.
Onder het genot van een kopje echte Chinese thee, door haar op traditionele wijze klaargemaakt, hebben we eerst wat achtergronden gekregen van de Chinese cultuur en dan met name de eetcultuur.
Hierna werd het tijd voor het echte werk en hebben we samen een aantal verschillende gerechten gemaakt én genuttigd. Heerlijk!
Het was een avondvullend programma waar we met ontzettend veel plezier aan terug denken.